Ansiktsmasker – framtidens hälsovård

Med alla befintliga, nya och framtida virus som befinner sig på vår planet så ökar behovet för skyddskläder. Speciellt ansiktsmasker blir viktigt, inte bara inom sjukvården utan också för gemene man. Du använder ansiktsmasker för att skydda andra men riktigt bra ansiktsmasker skyddar även dig själv från att bli smittad.

Det är inte alla ansiktsmasker som är likvärdiga och för ett bra skydd så blir kvaliteten på din ansiktsmask extra viktigt. Det här är inte en produkt där det är dags att snåla och genväg blir oftast senväg. Tack och lov så finns det prisvärda alternativ på maskzofsweden för de som vill ha riktigt bra kvalité men inte har råd att spendera en förmögenhet. Hit kan du också vända dig för tips och råd om vilken mask som passar just dig!

Vad är då en ansiktsmask och hur skyddar den?

Du har säkert sett mängder av olika varianter på tv och i tidningar. I Asien har det länge varit vanligt att man använder ansiktsmask när man är sjuk, för att skydda andra, men nu har det också blivit vanligare i västvärlden.

Ansiktsmasken ser ut som ett tygstycke som täcker mittenpartiet av ditt ansikte och i grunden så är det precis vad det är. Viktigt är att masken täcker munnen och näsan och sitter åt så det inte blir glipor.

Vitsen med en mask är att filtrera partiklar i luften. Ju fler lager tyg din mask består av desto säkrare. Ett litet hemmaknep är att prova att blåsa ut en tändsticka när du har masken på. Kan du blåsa ut flamman på tändstickan så är inte masken tillräckligt säker.

Det är när vi pratar, hostar och nyser som vi släpper ut partiklar i luften och din mask ska skydda dina partiklar för att spridas och andras partiklar från att nå dig.

Vill du känna dig extra säker så tänk på att även använda skyddsglasögon eller en ansiktsköld.