Friskare hy med aktiv hudvård

Huden är kroppens största organ och det är viktigt med bra hudvård hälsan. Utbudet av hudvård- och skönhetsprodukter är till synes oändligt vilket gör det svårt för konsumenterna att veta vad som verkligen fungerar. Grundregeln för en friskare hy är att välja effektiva hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser som är anpassade efter dina specifika hudproblem. Här kan du läsa mer om några av de vanligaste aktiva ingredienserna inom hudvård.

AHA

AHA är en förkortning av alfahydroxisyror. Denna aktiva ingrediens har många hudvårdande och åldersförhindrande egenskaper. Det finns flera olika AHA-syror, men gemensamt för dem är att de har förmågan att frigöra döda hudceller vilket stimulerar exfolieringsprocessen och ger en klarare hy. Bland annat är denna ingrediens bra för tilltäppta porter, pigmenteringar, akne, rynkor och hy som saknar lyster. Den som vill ge huden mer glow bör testa hudvårdprodukter med AHA. Det populära hudvårdsmärket Exuviance är kända för deras banbrytande upptäckt av hur AHA förbättrar huden. Exuviance har funnits i över 40 år och erbjuder avancerad hudvård. Deras forskare upptäckte och patenterade AHA-syrateknologin och varumärket har belönats med många fina priser. Deras produkter passar alla hudtyper och riktar sig till alla sorters hudproblem, men framför allt ojämn hudton och hy utan lyster. Hos Parfym.se hittar du ett brett sortiment av Exuviance online. Här hittar du bland annat bästsäljarna Vespera Bionic Serum, Age Reverse Day repair och Night Renewal Hydragel. Det är viktigt att vänja huden vid nya produkter genom att gradvis introducera nya produkter och ingredienser. Det tar cirka 2-10 veckor för huden att vänja sig och du bör undvika att blanda olika märken med AHA.

C-vitamin

C-vitamin är en populär ingrediens som är särskilt viktig på sommaren. C-vitamin ger ett extra skydd mot solens farliga strålar samt mot skadliga fria radikaler. C-vitamin används främst för att stimulera kollagenproduktionen och ge ökad lyster och jämnare hudton. Det går att kombinera hudvårdsprodukter med AHA och produkter med c-vitamin.