5 tips för ett friskare hår

De flesta vill ha ett fint hårsvall som ser friskt och starkt ut, men långt ifrån alla har det. Dock finns det mycket man kan göra för att få det och framförallt genom att förebygga att håret skadas. I den här artikeln kan du läsa om några av alla saker du själv kan göra för att stärka ditt hår och hårbotten.

Gör så här för att få starkare hår

Det är inte ont om tips tillgängliga när det kommer till hår. Nästan varje kultur har sitt egna sätt att ta hand om håret, men i alla kulturer efterfrågas ett friskt och hälsosamt hår.

Behöver du hjälp med håravfall kan du få hjälp med det hos Nordic Hair och få tillbaka ditt svall.

Oavsett vilket hår du har kan du följa dessa fem tips:

  • Sov med håret i ett hårnät. Vi spenderar ungefär en tredjedel av våra liv i sängen, så även vårt hår. Det är många timmar på ett dygn som håret slits mot kudden och det märks på hårets kvalitet. Om håret är långt är det lätt att man lägger sig på det så att håret fastnar och i värsta fall slits av. Det finns hårnät av olika slag som håller håret stadigt på plats medan du sover och som skyddar håret från slitage medan du sover.
  • Massera huvudbotten regelbundet. När huvudbotten får massage kommer blodcirkulationen igång och det gör att hårbotten och hårsäckarna mår bättre.
  • Vädra huvudet. Huvudbotten och håret mår bra av sol och frisk luft. Det förebygger också mjäll och läker eksem om man lider av det.
  • Olja in håret över natten. Håret ska egentligen få sin olja från hårbotten, men det hinner vi oftast tvätta bort innan det når ner till topparna. Därför kan det vara bra att olja in håret ibland, speciellt topparna och framförallt på vintern när håret blir torrt. Välj vilken olja som helst och olja in den i håret innan läggdags. Duscha noga bort den dagen efter.
  • Se till att äta bra. Vid näringsbrist kommer håret att ta skada genom att tappa lyster och bli skörare, men det går att förebygga med en hälsosam och näringsrik kost.